Gyllebo Gödning investerar för bättre pelletskvalitet!

Text och Bild: Camilla Calmsund

Med en organisk råvara finns det alltid variationer i pelletskvaliteten, nu har Gyllebo Gödning investerat kraftigt för att höja pelletskvaliteten genom att sikta bort mjöl och damm. En helt ny storsäckningslinje med en sikt i monsterstorlek kommer säkerställa att kvalitén i Biofer-sortimentet är betydligt bättre.

Det innebär att de pellets som går ut i storsäck kommer att vara mycket enklare att hantera. De kommer inte att skapa stopp i såmaskiner eller gödningsspridare. Detta är efterlängtat menar VD Ola Rickardsson:

-Under årens lopp har ekologiska lantbrukare rätteligen klagat på mjöl i pellets som kläggar igen såmaskiner. Därför är jag extra glad att idag äntligen få inviga denna nya säckningslinje som kommer att förenkla deras vardag markant.

Men hur kan man vara så säker på att det här ska hjälpa? Ola visar hela anläggningen som faktiskt sträcker sig över tre våningar i fabriken som ligger i Malmös östra hamn. Han pekar på den flera meter breda sikten och säger:

-Det är där inne vi har lösningen, en av marknadens absolut största siktar kommer att separera trasigt material och återföra det in till fabrikens råvarumottagning. Vi har sedan 2016 testat olika sätt att tillverka och kyla ner pelletsen för att uppnå den absolut bästa produkten och nu tror jag vi nått ända fram. Naturligtvis avvaktar vi feedback från hela kundgruppen, men vi har redan fått många positiva kommentarer.

Kontakt

Koksg. 20, 211 24 Malmö

+46 (0) 10 55 60 169

info@gyllebogodning.se

Dela

Facebook

Linkedin

4+
Like