Gyllebo Gödning exporterar Biofer till Finland

Gyllebo Gödning har skickat 2700 storsäckar Biofer Premiumgödning på en båt till Finland. Lantmännen Agro kommer att erbjuda sina ekologiska lantbrukare samma fina kvalitetsgödning som svenska ekolanbrukare redan har tillgång till genom Lantmännen. Detta är en affär som är efterlängtad i Finland och som kan komma till stånd på grund av Lantmännens expansion i Östersjöområdet.

Text och Bild: Camilla Calmsund

Om Båten:

Prima Ballerina 87,3 meter x 13,03 meter. Maxlast 3000 ton. Men då ekologisk gödning har större volymvikt så blir det 2000 ton.

Hej Ola!

Den 23 Oktober lastade ni en båt full med Biofer, vart skulle den lasten?

–Kunden i Finland är   Lantmännen Agro, en del av samma division inom Lantmännen som Gyllebo Gödning tillhör. De kommer nu att börja sälja Biofer till finska ekologiska lantbrukare.

Hur ofta skickar du ut så här stora båtlaster i världen?

–Detta är premiär för Gyllebo Gödning! Vi har aldrig lastat en båt tidigare. Inom Lantmännen så är det oftast spannmålsenheten som arbetar med båtar. Vi har heller aldrig haft en så stor order som 2000 ton, eller 2700 storsäckar.  Det är ju fantastiskt kul att vi får skicka den till vårt eget systerbolag Lantmännen Agro i Finland.

Kan du berätta lite mer om denna Biofer du nu skickar till Finland?

–Det är den marknadsledande produkten på pelleterade gödselmedel. Den har en hög mängd kväve och är bra prissatt i förhållande till kvävemängden. Det är en uppskattad och populär gödselmedelsprodukt på ekomarknaden.

“Detta är premiär för Gyllebo Gödning! Vi har aldrig lastat en båt tidigare, det är ju mer spannmålsfolket som jobbar med båtar. Vi har heller aldrig haft en så stor order som 2000 ton, eller 2700 storsäckar.  Det är ju fantastiskt kul att vi får skicka den till vårt eget systerbolag Lantmännen Agro i Finland.”

Kontakt

Koksg. 20, 211 24 Malmö

+46 (0) 10 55 60 169

info@gyllebogodning.se

Dela

Facebook

Linkedin

3+
Like