Per Ståhl prisades av Lantmännen som Årets Rådgivare på Ekogalan 2012
Per Ståhl prisades av Lantmännen som Årets Rådgivare på Ekogalan 2012

Per Ståhl prisades av Lantmännen som Årets Rådgivare på Ekogalan 2012


Gyllebo Gödnings Bertil Hult intervjuas av Svante Kaijser
(Ekoweb) inför prisceremonin för Årets Rådgivare under
Ekogalan 2012

Den 26 januari genomfördes Ekogalan 2012 i spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm. Galan anordnades av Ekoweb och Lantmännen Lantbruk var huvudsponsor till en av de tre priskategorierna: Årets Rådgivare.


- Behovet av ekologisk spannmål ökar både till foder och industri. Marknaden växer och duktiga rådgivare har en förmåga att följa med i utvecklingen till förmån för sina kunders företagande. Det är självklart för oss att vi vill stimulera framstående rådgivare att fortsätta utvecklas och bidra till ett effektivare ekologiskt lantbruk, säger Bertil Hult, Lantmännen Lantbruk.

En rörd Per Ståhl, HS Rådgivning Agri, fick ta emot priset, i form av en fjärilsstatyett tillverkat i återvunnet glas av den välkända konstnären Eva Ullberg.

Per Ståhl får ordet efter att det tillkännagivits att han vunnit
i kategorin Årets Rådgivare.

- Fantastiskt! Jätteroligt att bli uppmärksammad! Tack till Lantmännen som väljer att satsa på rådgivningen i ett sådant här sammanhang. Vi rådgivare är annars vana vid att arbeta i det tysta, sade Per Ståhl.


Juryns motivering till att Per Ståhl fick priset löd enligt följande:

"Vinnaren får priset som en av pionjärerna inom den ekologiska rådgivningen. Vinnaren har utvecklat rollen som ekorådgivare och har satt bondens ekonomi i fokus, tagit till sig nya idéer, varit både kritisk och analytisk. Han har vunnit respekt med sitt sätt att driva utvecklingen inom ekojordbruket genom rådgivningsrollen framåt."

Ett 130-tal personer deltog under prisceremonin och galakvällen. Förutom Lantmännens pris till Årets Rådgivare delades ytterligare två priser ut: Årets Ekoföretag (Vinnare Gothia Redskap/Lars Askling) och Årets Mylla till Hylla (vinnare Lilla Labäck och ICA Kvantum Hjertberg)

Läs mer om Ekogalan 2012 på www.ekoweb.nu
 
Gyllebo Gödning
 
Agriprim